Om sverigesvandringsleder.se

Sverigesvandringsleder.se ger övergripande information om de vandringsleder som finns i Sverige. Allt för att göra det lättare för dig att komma ut och gå!

Vi vill sätta vandringssverige på kartan

Vi gör inga anspråk på att försöka bli en heltäckande guide till vandring. Vi vill heller inte stjäla uppmärksamheten från de leder som har befintliga sajter. För det finns många bra leder i Sverige, och mycket bra information. Men det finns också stora brister. Bland annat är det svårt att skaffa sig överblick över vilka leder som finns i vårt land, och att se dem på karta. Många av de som ansvarar för leder (oftast kommuner) arbetar med PDF:er och omfamnar "sina" leder, men ingen tar ett riktigt helhetsansvar för att visa hela vandringslandet Sverige.

Dessutom finns det ingen som på riktigt kopplar ihop vandringsleder med rese- och boendemöjligheter på ett enkelt och konkret sätt. Vi är långt ifrån framme med den resan, men ambitionen finns att det ska bli riktigt, riktigt enkelt att förstå hur du kan resa till en vandringsled och var du kan bo.

Vårt mål är att ge en så rättvis och heltäckande bild som möjligt, så att du som vandrare snabbt och lätt kan överblicka vilken led du ska ta dig an härnäst. I nuläget tar vi sikte på att skriva om alla leder som är längre än 25 kilometer. Med andra ord kan man säga att vi vill få med alla leder som är längre än en normal dagstur. Men ibland slinker det med några mindre leder, oftast om de ligger i anslutning till större leder.

Se allt innehåll som inspiration

Trots att vi gör allt vi kan (på vår fritid) för att ge dig en bra bild över Sveriges alla vandringsleder, så mäktar vi inte med att dubbelkolla att all information är helt korrekt. Bland annat är kartans övergripande ledsträckningar uppdaterade utifrån Lantmäteriets öppna data och sedan har information om de olika specifika lederna inhämtats från ledernas egna sajter och broschyrer, oftast i information från Sveriges alla kommuner.

Med det sagt, ta gärna inspiration av all information på sajten, men gå sedan till ursprungskällan: kommuner eller vandringsleders officiella sajter för att verifiera informationen.

Vill du ta över sverigesvandringsleder.se?

Brinner du för att få fler att vandra? Skulle du vara intresserad att ta över sajten? Vi skulle gärna utveckla sajten men känner inte att vi hinner eller vill prioritera den i nuläget. Hör av dig till oss på info@sverigesvandringsleder.se så kan vi diskutera saken.

God vandring!
/Redaktionen